Wereldwonderen

Geplaatst op: 16-04-2014

Er zijn verschillende wereldwonderen en het is erg persoonlijk of je het eens bent met deze wonderen. Er wordt namelijk jarenlang campagne gevoerd om bij verschillende top 7's te komen. Uit de meest recente top 7 hebben wij een aantal plaatsen genomen die echt indruk op ons hebben gemaakt. Laat je verrassen door de mooiste natuurgebieden!

1. Amazone

Dit is de grootste regenwoud ter wereld! Dit regenwoud ligt verspreid over wel negen landen in Zuid-Amerika. Doordat het altijd vochtig is en het er nooit kouder wordt dan 18 graden, is dit perfect voor de vele tropisch bonen, planten en dieren.

2. Iguazu Falls

Ze worden ook wel “Devil's Throat” genoemd, de 275 watervallen op de grens tussen Argentinië en Brazilië. De watervallen worden omringt door twee subtropische nationale parken. Hier leven honderden diersoorten, sommige met uitsterven bedreigd, die te bewonderen zijn.

3. Halong Bay

In het noordwesten van Vietnam ligt Halong Bay. Deze plek staat bij ons in de top 3 omdat er ruim 3.000 vreemd gevormde rotsen uit de zee oprijzen. Het zijn oprijzende kalkstenen eilandjes, waarvan er een groot aantal eilandjes enorme grotten herbergen. De meeste eilandjes zijn onbewoond. Een echte must tijdens het bezoeken van Noord-Vietnam is dus om een tocht te maken met een traditionele jonk, opgetuigd met witte en bruine zeilen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen