Verzorgingsproducten

Geplaatst op: 16-04-2014

Al die cosmetische termen, wat betekenen die eigenlijk allemaal? Onze producten staan er namelijk helemaal vol mee, maar ze zijn zo ingeburgerd dat we ons niet eens meer afvragen wat ze precies betekenen. Daarom hebben wij de meest voorkomende cosmetische termen voor jou opgesomd in een mooi overzicht.

pH-neutraal

Als een product pH-neutraal is wilt dit zeggen dat het dezelfde pH-waarde heeft als de huid. De zuurgraad van je huid wordt dan niet aangetast en behoudt hierdoor haar beschermende functie. Deze zuurtegraad zorgt er namelijk voor dat er geen schimmels en bacteriën in de huid doordringen.

Hydraterend

Dit staat voor vochtregulerend, wat wil zeggen dat je huid niet uit zal drogen. De crème zorgt er dan voor dat jouw huid vocht opneemt. Wanneer je een droge huid hebt is dit erg belangrijk in een crème. De huid wordt hierdoor zachter en gladder.

Hypoallergeen

Wanneer dit op een product staat, wilt dit eigenlijk zeggen dat er een kans is op allergische reactie, maar dat dit risico minimaal is. Echter is het wel verstandig om hier rekening mee te houden, wanneer je gevoelig bent voor allergische reacties.

Allergene stoffen

Dit zijn stoffen die wel allergische reacties kunnen veroorzaken, zoals hooikoorts, astma of verschillende huidreacties. Allergenen zijn namelijk natuurlijke, kunstmatige en chemische stoffen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen