Seks en je gezondheid

Geplaatst op: 04-08-2016

Iedereen weet dat gevarieerd eten en voldoende beweging belangrijk is voor een goede gezondheid. Maar wat veel mensen niet weten, is dat seks ook belangrijk is voor een goede gezondheid!

Waarom is seks gezond?

Hieronder geven we je 10 redenen waarom seks zo gezond is:

  1. Seks is ontspannend en verlaagt je bloeddruk. Je hebt daardoor minder stress.
  2. Seks is goed voor je weerstand.
  3. Seksstandjes zijn als een inspanning tijdens het sporten. Een speciaal standje waarbij je extra je best tijdens de seks moet doen is natuurlijk nog beter. Je verbrandt een flink aantal calorieën, circa 100 kilocalorieën per half uur. Check bv de ideeen voor seks standjes van Droomvrouwen verleiden
  4. Het vermindert de kans op een hartaanval (bij mannen, bij 2 keer per week).
  5. Meer intimiteit met je partner. Het hormoon oxytocine dat hierdoor wordt aangemaakt, maakt je socialer, minder bang en trouwer.
  6. Je kunt na seks veel beter slapen. Een goede nachtrust heeft ook weer voordelen.
  7. Seks werkt als een soort pijnstiller. Doordat er endorfine wordt aangemaakt voel je je na seks goed en kan pijn erdoor weggaan.
  8. Seks (klaarkomen) is goed voor de prostaat. Mannen die vaker klaarkomen hebben minder kans op prostaatkanker.
  9. Mensen die seksueel actief zijn worden aantrekkelijker gevonden. Je krijgt er glanzend haar en een mooie huid van.
  10. Voor vrouwen: seks versterkt je bekkenbodem.

Is elke dag seks ook gezond?

Er zijn veel onderzoeken geweest naar de frequentie van seks. Er is echter geen optimale frequentie uit gebleken. Veel mensen vragen zich af of elke dag seks gezond is, echter dit is door studies niet onderzocht. Studies onderzoeken namelijk realistische aantallen, en dagelijks seks hoort daar niet bij. Daardoor zijn er aanwijzingen dat vaker vrijen gezond is, maar weten we niet of dagelijks seks ook gezond is. Er zijn bijvoorbeeld aantallen vergeleken als 5 keer per maand tegenover 9 keer per maand. Er is wel geconcludeerd dat 9 keer per maand gezonder is dan 5 keer per maand, maar dat betekent niet direct dat nóg vaker seks ook gezonder is.

Seks verdrijft angst

Tot slot verdrijft seks angst. Het deel van je hersenen dat zorgt voor angst, wordt tijdens een vrijpartij gedeactiveerd. Van nature vinden wij overleving van onze soort namelijk belangrijk. Op het moment dat je daarvoor zorgt, is je eigen veiligheid ondergeschikt en daarom voel je  geen angst tijdens seks. Dit ontbreken van angst is ook weer goed voor je gezondheid.

Conclusie: regelmatig een neuk partij is goed voor je (seksuele) gezondheid.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen