Massage

Geplaatst op: 16-04-2014

Het is bewezen: je word gezonder door massages! Eigenlijk wisten we het allemaal al, maar toch was het nog niet wetenschappelijk bewezen. Het is gelukt om zowel de psychische als de lichamelijke gezondheidsvoordelen van massages te verklaren.

Twee soorten massages

Er werden twee soorten massages gegeven aan 53 personen, waarbij voor en na de massage bloedmonsters werden afgenomen. De ene massage was een Zweedse en de andere massage bestond vooral uit lichte aanrakingen. De resultaten waren duidelijk, er waren positieve veranderingen in het bloed aan te wijzen!

Twee verschillende massages

Uit het onderzoek bleek dat het bloed van de personen die net een massage hadden gekregen een toename van lymfocyten had. Dit zijn een soort witte bloedcellen die ervoor zorgen dat je immuunsysteem goed kan functioneren. Bij de Zweedse massages bleek dat er stoffen aangemaakt waren die stress en agressie verminderden. De lichte aanrakingen zorgden voor een gevoel van veiligheid en verbondenheid en ook hier nam de stress af.

Massages zijn gezond!

De conclusie is duidelijk, je wordt minder snel ziek en je hebt minder kans op stress. Een massage is dus een hele goede manier om psychische en lichamelijke gezondheid te bevorderen! Wij hebben dus maar één tip voor jou, namelijk: “Word gezond door te liggen en te ontspannen!”.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen