Huis bouwen

Geplaatst op: 16-04-2014

Ben jij op zoek naar jouw perfecte huis om alleen, met je geliefde of met je gehele gezin te gaan wonen? Waarom zou je veel tijd besteden aan het bezichtigen van huizen die toch niet die uitstraling, ruimte of omgeving hebben die jij graag zou willen hebben? De eerste tip die wij jou geven is: bouw je eigen droomhuis! Wij hebben voor jou drie stappen die je zullen helpen bij het realiseren van jouw droom stulpje.

Stap 1 Vind een kavel

Bouwkavels liggen niet voor het oprapen, maar wie niet zoekt zal ook niet vinden. Het is verstandig om eerst voor jezelf te bepalen in welke gemeente je graag zou willen wonen. Je kunt daardoor gemakkelijk bellen naar deze gemeente en vragen naar de afdeling Grondzaken. Hierdoor wordt snel duidelijk welke informatie er is over bouwkavels.

Stap 2 Het bouwplan

Wanneer de bouwkavel bekend is, kun je gaan beginnen aan het ontwerp! Dit is toch wel een van de leukste stappen doordat je hier je persoonlijke wensen tot in de puntjes kunt uitwerken. Er zijn twee manieren om deskundige hulp in te schakelen die het bouwen van een eigen huis toch net iets gemakkelijker kunnen maken. Je kunt namelijk kiezen voor een architect of je kunt je verdiepen in het aanbod van cataloguswoningen. De eerste optie is vooral interessant wanneer je vooral persoonlijke wensen hebt, maar de tweede optie is erg geschikt omdat je hier snel duidelijkheid hebt over het ontwerp, de prijs en de planning.

Stap 3 Bouwen maar!

Bij deze stap kom je bij het echte werk, je gaat namelijk opzoek naar en aannemer die jouw droomhuis gaat bouwen! Kies zorgvuldig een aannemer die zijn woord nakomt, voor een goede prijs en met de gewenste service. Leg vervolgens alle afspraken schriftelijk vast om eventuele latere misverstanden te voorkomen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen