Economie

Geplaatst op: 16-04-2014

In Nederland gaat het duidelijk niet zo goed met de economie. Het kabinet probeert ons aan het verstand te brengen dat de economie moet groeien, want met 1 procent zouden we al vier miljard bezuiniging kunnen afwenden! Over hoe we dit aan moeten pakken zijn er misschien ook 4 miljard meningen.. Maar waarom doen we het niet op dezelfde manier als de Japanners?

De oplossing: korte rokjes!

Ja de Japanners hebben weer iets beters bedacht om de economie weer op peil te krijgen. Er is zelfs een meidengroep opgericht om dit voor elkaar te krijgen, namelijk Machikado Keiki! Voor deze meiden geldt dus: “hoe hoger de Nikkei, hoe korter hun rokjes!”. De Nikkei is de belangrijkste beursindex van de aandelen genoteerd aan de Japanse beurs.

Kort, korter, kortst

Voor elke 1000 Yen dat de beurs stijgt, worden de rokjes van de meidengroep tijdens hun concerten korter. In het begin droegen ze namelijk enkellange rokken. Dit was toen de beurs onder de 10,000 punten zat. Nu zitten ze rond de 13,000 punten en zijn de rokjes dus een flink stuk korter geworden. Hoe de rokjes eruit zullen zien bij 15,000 punten is nog maar de vraag, maar een ding is zeker: het werkt wel! Sinds dat de meidengroep deze rokjes zijn gaan dragen, is de beursnotering namelijk gestegen. De vraag is nu: zou Nederland dit ook moeten proberen, of is de kans groter ze binnen de kortste keren over hun rok struikelen?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen