Dierentuinen

Geplaatst op: 16-04-2014

Een handig overzicht van de meest populaire dierentuinen van Nederland? Die hebben wij voor jou gemaakt! Dan kun je dus eenvoudig een leuk dagje weg en genieten van de schitterende dieren die er te vinden zijn. Waar staan de dierentuinen om bekend en waar zijn ze te vinden? Bekijk het onderstaande overzicht. Er is vast en zeker een leuke dierentuin te vinden die niet te ver van je huis ligt.

1. Diergaarde Blijdorp

Dit is het meest populaire park in Nederland en bevindt zich in Rotterdam en heeft enorm veel diersoorten! Het bekendste dier van Blijdorp is ongetwijfeld gorilla Bokito die in 2007 ontsnapte en een vrouw in het park aanviel. Gelukkig hebben ze maatregelen genomen zodat dit zeker niet meer kan gebeuren!

2. Burgers Zoo

Dit is een van de grootste dierenparken van Europa en heeft meer dan 100.000 dieren! Het park bestaat uit verschillende thema's. In Burgers Bush lijkt het alsof je echt door de jungle loopt en in The Ocean voel je je een echte duiker! Je vindt dit park in Arnhem.

3. Artis

Het oudste dierenpark van Nederland. Het bestaat al 175 jaar en bestaat uit ruim 900 diersoorten. Het park ligt in hartje Amsterdam, waar natuur, cultuur en erfgoed samenkomen. Een prachtig park waarin je je laat verrassen door al het moois wat de natuur te bieden heeft.

4. Safaripark Beekse Bergen

Zonder je paspoort een 1-daagse rondreis door Afrika. Een echte safari beleef je dus gewoon in Nederland! In dit safaripark kun je zelf met de auto rondrijden tussen de wilde dieren. Dit geweldige safaripark vind je in Hilvarenbeek.

5. Meer tips

Enkele andere tips;

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen